Nyheder

30/8-2019: Info om foreningens 5. netværkstræf i oktober

Vores 5. netværkstræf afholdes i weekenden 4.-6. oktober 2019 på Feriekolonien Birkely i Mørkøv på Sjælland, og der er nu åbent for tilmelding efter først-til-mølle-princippet (tilmeldingsfrist: 15. september).

På programmet har vi, ud over tid til at netværke med hinanden, Lasse Thomas Edlev en af fadderne til naturterapi i Danmark, vi sætter fokus på elementerne og stedets betydning, og skal ud og lære og være i den omgivende natur. Der bliver også mulighed for at få pulsen op og lære at mestre kunsten at klatre i træer.

Detaljerne for hvordan du tilmelder dig, samt det fulde program for weekenden, kan ses her. Plus også et link til netværkstræffets facebook event.

Vi håber at se rigtig mange af jer 😃

2/7-2019: Referat fra generalforsamlingen i maj og nyt til vidensbanken

Referatet fra den seneste generalforsamling er netop lagt på hjemmesiden, og samtidig er der kommet en spændende ny tilføjelse til listen over relevant læsning inde i vores vidensbank.

Links nedenfor:

Referat fra generalforsamling, maj 2019

Udsatte unges oplevelse af friluftsliv – En kvalitativ syntese af amerikansk Adventure Therapy og dansk friluftsliv (specialeafhandling i psykologi ved Aalborg Universitet, 2019)

29/4-2019: Indkaldelse og dagsorden til ordinær generalforsamling i maj

Vi indkalder hermed til foreningens første ordinære generalforsamling, der, som nævnt for nyligt, vil blive afholdt mandag den 13. maj 2019 i Sorø.

Dagsorden og anden vigtig information er netop blevet lagt på hjemmesiden i dag og kan ses her: Indkaldelse og dagsorden (se endvidere relevante bilag her).

Tilmelding er nødvendig, og der er frist mandag den 6. maj 2019. Oplys dit fulde navn til næstformand Ann Berit Frostholm på: paavej@gmail.com, skriv ”Tilmeld GF” i emnefeltet.

Du kan købe sandwich til 65,- kr., øl til 35,- kr., vin pr. glas til 40,- kr., kolde drikke til 20-25,- kr., cafe latte til 35,- kr., cappuccino til 40,- kr., americano til 30,- kr. på caféen, hvor vi holder generalforsamlingen. Sandwich skal forudbestilles, så oplys din bestilling i tilmeldingsmailen.

Vel mødt!

5/4-2019: Resumé fra møde med “Nordic Outdoor Therapy Network”

I starten af marts mødtes Tinna J. Mariager og Thomas Kjær (hhv. foreningskoordinator og med-foreningskoordinator) som repræsentanter fra Danmark i “Nordic Outdoor Therapy Network”. Netværket er den nordiske pendant til vores forening. Vi håber, I vil læse med i bloggen herunder og blive ligeså inspirerede, som Tinna og Thomas blev i dagene sammen med repræsentanter fra Norge, Sverige, Finland og Island

NOTN representatives meeting in Aalborg

22/3-2019: Ny indsats med fokus på betydningen af natursociale forløb

Københavns Universitet og Bikubenfonden har taget initiativ til en vigtig ny indsats: “Natur til et godt liv – Laboratoriet”, som de næste tre år skal udvikle metoder og undersøge, hvordan natursociale forløb kan få positiv betydning for udsatte unges liv og hverdag.

I Natur til et godt liv-Laboratoriet vil fokus både være at udvikle aktiviteter i naturen, der kan tilføre værdi i hverdagen for de udsatte unge og styrke deres evne til at mestre den, og man vil se på, hvordan det kan hjælpe fagpersoner, frivillige og familier omkring de unge med at understøtte de unges trivsel og handlekraft.” (fra Bikubenfondens pressemeddelelse)

I kan læse meget mere om indsatsen i pressemeddelelsen samt om baggrunden for det hele i rapporten: Hvad ved vi om arbejdet med udsatte unge i naturen?

18/3-2019: Info om foreningens første ordinære generalforsamling

Ordinær generalforsamling

Vores første ordinære generalforsamling afholdes i Sorø mandag den 13. maj 2019. Generalforsamlingen starter kl. 18.00 og afsluttes senest kl. 19.30.

For at komme i den helt rette stemning starter vi med et fælles Skovbad efter Shinrin-Yoku-modellen guidet af T. Kledal, registreret naturterapeut hos Naturrefugium.dk. Afgang kl. 16.00 fra Sorø Station. Varighed ca. 1,5 timer, max 20 pladser.

Mere information om Skovbad udsendes sammen med dagsordenen og nærmere stedangivelse senest den 29. april 2019 via mail til registrerede medlemmer.

Alle registrerede medlemmer af foreningen er stemmeberettigede og inviteres til at deltage og præge udviklingen i vores unge, livskraftige forening.

Vil du gerne være medlem af foreningen, så kan du nå at blive det inden generalforsamlingen ved at skrive “Tilmeld FUT-DK” til Thomas-tk@live.dk og vedhæft gerne et udfyldt introduktionsskema senest den 22. april. Skemaet finder du her.

Du kan også i det følgende klikke dig videre til facebook eventet for generalforsamlingen.

Vi glæder os til at se jer!